TRADIOTIONEL MAD
Peru er meget stolte af deres traditionelle mad og det synes jeg også at de kan have god grund til. Jeg har på nær to retter kunnet lide alt hvad jeg har smagt siden jeg ankom, for snart to måneder siden. Her er nogle eksempler på noget af det jeg har smagt. Det smager btw ofte meget bedre en det ser ud.
Cebiche - Perus nationalret - Rå fisk i citrus med chili, løg og andre krydreurter. Serveres med en speciel majs, som ikke er sød, søde kartofler og "popcornkerneragtige majs". Elsker Cebiche. Det er super lækkert og også lidt stærkt.
Har også fået dette et par gange. Det minder meget om Cebiche, men muslinger istedet for fisk.
Kylling i sovs og ris. Dette er også super lækkert og alle peruvianerne eeelsker det.
På en resturente med mine veninder fra skolen, delte vi denne traditionelle tallerken. Cebiche, kylling med krydder og løg, pequeños med oksekød, oksekød med bønner og til sidst i midten papas huancaina, som er kartofler med en speciel sovs også dette er super populært.
Lomo Saltado - Godt eksempel på peruviansk "hverdagsmad"
Paneton - Brød/kage fra julen. Smagte dette før Fiorella tog afsted da hun ikke kunne få et i lang tid. Det ser lidt mistænkeligt ud og jeg havde virkelig ikke regnet med at kunne lide det, men det var såååå lækkert og krydret! Det smagte bare af jul.
Picarones - Disse er typisk "streetfood" i Peru. De er lavet af søde kartofler, gullerøder og andet. Frituresteges og serveres med honning. De er lækre men ikke min favorit.
Arroz con leche - Dette er jo stort set risengrød? Det er dog lidt sødere, mindre flydende og serveres ikke med kanelsukker og smør, men kun kanel. Min værtsmor lavede dette! Lækkert.
Inca Kola - Peru svar på kola. Det er sødt og smager lidt af bubblegum.
Chicha Morada - dette er lavet primert af lilla majs, lime, sukker og kanel. Man kan også putte æble i, som vist på billedet. Mange familier laver det selv. Man kan drikke det varmt eller koldt. Elsker det iskoldt.
HVAD JEG SPISER I HVERDAGEN
Hver morgen drikker jeg et glas friskpresset juice og en kop te eller kaffe med mælk og sukker
og spiser en "fuldkorn"brød med smør, skinke, ost, æg, avokado eller andet.
I skolen spiser jeg frokost kl.12:15. De fleste elever spiser bare en smule ved denne tid og spiser så frokost i deres huse med deres familier når de kommer hjem ved 3-4 tiden, men jeg har dog et par frokostveninder som spiser med mig i skolen.
Frokost er mit største måltid på dagen og jeg får altid to retter.
Første ret er ofte salat, suppe eller noget med kartofler
Anden ret er større og har næsten altid ris.
Ofte kylling og nogle gange spagethi.
Altid ris! Meget ris. Det kan ikke være sundt med al den ris men sådan er det nu her.
Jeg elsker når der er fisk. Alt fisk jeg har fået i Lima har været frisk og lækkert, selvom det fx bare ligner en fiskefillet. Det grønne er linser.
Til aftensmad spiser jeg ofte bare noget let eller det som mine værtsforældre spiste til frokost.
Sådan her ser min aftensmad også ofte ud, især i weekenden når jeg har spist sen frokost.
MISTURA - FESTIVAL OF PERUVIAN FOOD
I onsdags var jeg sammen med en masse udvekslingsstudenter til mistura
Vi delte en masse retter som denne
Alt var super lækkert og selvom vi delte tror jeg at vi alle spiste alt for meget
mmmhh.. sukkerrørsdrik
Mistura består af flere hundrede små boder som hver sælger deres specialitet
Man skal købe billetter som man kan betale med i boderne. Jeg tror at jeg brugte ca 60 kr på mad
Hvad mon denne lækre sag er
Der var mange mennesker så vi valgte også lidt boderne efter hvor der var kortest kø
smil
Jeg ville gerne havet prøvet dette men køen var for lang
Cebiche
Man kunne også købe andet end mad fx disse køleskabsmagneter
1 kommentar:
Kære Amalie.
Igen en bekræftelse på, at MAD er HYGGE og samler god stemning. Dejligt at se dig nyde det.
Kram og kærlige tanker,
Farmor
Send en kommentar